Χειρουργικές Θεραπείες

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία τεχνητή ρίζα από υψηλής ποιότητας τιτάνιο η οποία τοποθετείται στο οστό της γνάθου αποτελώντας την πιο σύγχρονη μέθοδο αποκατάστασης των χαμένων δοντιών.

Η τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος πραγματοποιείται σε μια συνεδρία, ενώ η προσθετική αποκατάσταση (στεφάνες, γέφυρες, ολικές οδοντοστοιχίες) ολοκληρώνεται ύστερα από 2-6 μήνες ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας που έχει επιλεχθεί.

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

Περιοδοντίτιδα (εντοπισμένη ή γενικευμένη) είναι η φλεγμονή των ούλων που επεκτείνεται σε βάθος προσβάλλοντας το οστό που στηρίζει τα δόντια με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις την έντονη κινητικότητα των δοντιών. Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας πραγματοποιείται με δύο τρόπους:


  • Η συντηρητική θεραπεία συνίσταται στον καθαρισμό των δοντιών με ειδικά εργαλεία (υποουλική-ριζική απόξεση) με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας. Συμπληρωματικά η χρήση Laser βοηθάει στην απολύμανση των περιοχών που καθαρίστηκαν, σκοτώνοντας τα βακτήρια και τις τοξίνες στην επιφάνεια των ριζών των δοντιών και στον ιστό των ούλων, επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης. 
  • Στη χειρουργική θεραπεία γίνεται κρημνός (άνοιγμα των ούλων), καθαρισμός των ριζών με ειδικά εργαλεία, απολύμανση της περιοχής με laser, τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, μεμβρανών (όπου κρίνεται απαραίτητο) και τέλος συρραφή των ούλων.