Αισθητική Οδοντιατρική

Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών είναι η διαδικασία με την οποία επιδιώκουμε την αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών χωρίς να επηρεάζεται το σχήμα τους.

Είναι μια απόλυτα ασφαλής συντηρητική διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί απ’ τον οδοντίατρο στο χώρο του οδοντιατρείου είτε από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι του ύστερα από τις κατάλληλες οδηγίες που έχουν δοθεί από τον οδοντίατρο.

Στο ιατρείο μας μπορείτε να κάνετε λεύκανση με laser, με την ειδική λάμπα λεύκανσης zoom 2, με νάρθηκες στο σπίτι ή με συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων.

Επίσης, λεύκανση είναι δυνατόν να γίνει και σε μεμονωμένα δυσχρωμικά δόντια.

Bonding

Η τεχνική BONDING είναι μια γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος που αποσκοπεί στην αποκατάσταση αισθητικών προβλημάτων (στραβά, σπασμένα, δυσχρωμικά δόντια, αεροδοντία – δόντια με κενά – , δόντια διαφορετικού μεγέθους) με την χρήση σύνθετων ρητινών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μόνο μία συνεδρία (1-2 ώρες) χωρίς να απαιτείται τρόχισμα δοντιών.

Μειονεκτήματα της μεθόδου αποτελούν:


  • Η αντοχή της σύνθετης ρητίνης είναι μικρότερη σε σχέση με την πορσελάνη (όψεις πορσελάνης).
  • Η αλλαγή του χρώματος με το πέρασμα του χρόνου (κυρίως σε καπνιστές).

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές φλούδες ολοκεραμικού υλικού, πάχους 0,5 –1 χιλιοστό, που τοποθετούνται στο πρόσθιο μέρος των δοντιών αλλάζοντας μόνιμα και ριζικά το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα τους.

Οι όψεις πορσελάνης είναι συντηρητική θεραπεία διότι η παρασκευή του δοντιού περιορίζεται μόνο στην πρόσθια επιφάνειά του και σε πολύ μικρό βάθος στην αδαμαντίνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καθόλου τρόχισμα των δοντιών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες, ενώ απαραίτητη κρίνεται η αξιολόγηση του  περιστατικού μια εβδομάδα μετά την τελικά συγκόλληση των όψεων πορσελάνης.

Ολοκεραμικές Στεφάνες και Γέφυρες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από πορσελάνη και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν να συνδυαστούν με όψεις πορσελάνης για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ολοκεραμικά Ένθετα

Τα ολοκεραμικά ένθετα (ένθετα πορσελάνης) είναι εμφράξεις που κατασκευάζο-νται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, εξασφαλίζοντας την τέλεια απομίμηση των φυσικών δοντιών.

Συστήνονται σε περιπτώσεις όπου έχει χαθεί μεγάλη ποσότητα οδοντικού ιστού, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με απλό σφράγισμα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες.